Het stramien van deze vernieuwde gids blijft wat het altijd geweest is: bezienswaardigheden worden via het bekende sterrensysteem ingedeeld in drie groepen: de reis waard (drie sterren), een omweg waard (twee sterren) en interessant (een ster). De Groene Gidsen (de vertaalde Guides Michelin) maken geen onderscheid tussen natuur, cultuur en toeristische toppers: ze komen alle drie gelijkmatig aan bod. De informatie is degelijk maar beperkt tot de essentie, voor meer details verwijzen de auteurs naar de aparte streekgidsen. Veel aandacht gaat naar praktische informatie . Ook tien meerdaagse en talloze kortere autotochten zijn gedetailleerd uitgewerkt. Nieuw zijn de tips voor restaurants en hotels in elke stad, telkens met een korte beschrijving en prijsindicatie. Het sterkste punt van deze reeks blijft de doordachte en praktische aanpak, met groot gebruiksgemak als gevolg. Duidelijke kaartjes, verwijzingen naar de bijhorende Michelin-kaarten, een index en woordenlijst maken het af. De gids kent een frisse lay-out met veel foto's en kaarten in kleur, en is een aanrader voor wie een rondreis door BelgiË maakt.